Skip to content

Vi vill göra det lättare och roligare att lyckas!

Making Change stöttar framstående unga talanger som är goda förebilder inom och utom sin idrott. Vi är stolta över att få bidra till de imponerande satsningar som Frans och Matilda gör. Idrottarnas elitsatsning kostar mycket pengar. Båda söker fler sponsorer!

Frans Nederberg

Frans Nederberg

“Idag lever jag min dröm och njuter varje dag”

Jag älskar att åka free-ski och vill hela tiden utvecklas. Filmar mycket och lägger ut på Instagram för att peppa andra! Free-ski är en sport där vi som tävlar peppar varandra och har en stark gemenskap, det är väldigt viktigt för mig. 

Går andra året på skidgymnasiet i Malung och får göra det jag älskar. Träna för att bli bättre och vara i en miljö där jag inspireras och peppar andra. Jag är uppvuxen i Umeå och har pendlat till Hemavan / Tärnaby där vi har stuga. Att hoppa och leka i backen var det enda jag ville göra som liten kille. Jag har kämpat hårt för att ta mig in på Freeskigymnasiet RIG, i Malung. 

Idag lever jag min dröm och njuter varje dag. Det är fullt upp med träningar, tester, resor, läger och tävlingar. Därför är jag noggrann med att ta hand om mig själv så att jag mår bra och kan träna så mycket som jag vill. Vi har mycket läger och tävlingar, både i Sverige och utomlands flera gånger per år. Stödet från Making Change har hjälpt mig att träna mer och kunna satsa på mina tävlingar. 

Mejla gärna mig om ni har några frågor.

Meriter

  • 1:a plats i slopestyle på SM 2022
  • 1:a plats i den svenska slopestyletouren 2022
  • Uttagen till Junior-VM 2022
  • Uttagen till Junior-OS 2023 (EYOF2023)

Film

https://www.newschoolers.com/videos/watch/1030264/Jibb-certified-PART-ONE–Hemavan?jwsource=cl

Instagram: lefranski 

Se Frans in action i filmen nedan

Matilda Rosenlind

“Tack vare min sport har jag fått självförtroende, integritet och respekt både för mig själv och andra”

Jag har tränat karate sen jag var 9 år gammal och kom som 13-åring med i svenska landslaget 2015. Sedan dess har jag representerat Sverige på alla junior EM och VM. 2021 tog jag mitt första EM guld i U-21 klassen.

Karaten har gett mig otroligt mycket, både upplevelser och egenskaper.
Genom att jag under åren rest väldigt mycket till olika tävlingar och läger har jag idag vänner över hela världen och har fått möjlighet att se och uppleva nya, spännande platser.

Tack vare min sport har jag fått självförtroende, integritet och respekt både för mig själv och andra. Det har också väckt mitt intresse för ledarskap. Egenskaper som hjälpt mig mycket både i, men också utanför, karaten.

Vid sidan av min egen elitsatsning är jag mycket engagerad i den klubb jag tränar i och jag ansvarar för flera barn- och vuxengruppper. För mig är det givande och inspirerande att dela med mig av det karaten gett mig under alla år och se andra utvecklas.

Nu står jag inför mitt sista J-EM i februari 2023 och därefter ligger fokus på att även etablera mig i seniorsammanhang. Jag har varit rankad 1:a i världen som kadett (14-15år) och även som U-21 (18-21 år). Nu är min ambition att klättra även i seniorrankingen
Mitt stora mål och satsning detta år är senior VM i oktober.

Livet som elitidrottare är givande, men också utmanande, speciellt i en sport som inte genererar några inkomster. Det gör att stödet från sponsorer är avgörande, men inte lätt att få till. Därför är jag mycket tacksam för Making Changes bidrag till min satsning.

Meriter
1 EM guld (U-21)
1 EM-brons (U-21)
1Guld, 2 silver, 2 brons på Nordiska mästerskapen
8 SM GULD
2 femteplatser J-EM
7e plats på J-VM

Instagram: matildarosenlind
Matilda
Matilda2